top of page
Obrázek autoraKateřina Medřická

Víkend s Dentist-Loading

Aktualizováno: 22. 11. 2023

Druhý listopadový víkend letošního roku se na Lékařské fakultě v Plzni nesl v duchu zajímavých přednášek, diskuzí a dalšího doprovodného programu, a to v rámci akce Víkend s Dentist-Loading, kterou pro studenty stomatologie napříč všemi ročníky zorganizovali členové Plzeňského SSSČR. 


Projekt Dentist Loading se zrodil již minulý rok z iniciativy nadšených studentů, kteří se sházeli v prostorách kampusu a předávali si své nově nabyté zkušenosti a znalosti, ve snaze rozšířit si obzory nad rámec studijních osnov napříč celou stomatologií, a vést společně diskuze v přátelském a otevřeném prostředí.

Ani na této víkendové akci tedy nechyběly přednášky připravené a přednesené studenty - témata se lišila od správného výběru kompozita, přes moderní techniku augmentace kosti autologním dentinem, až po možnosti využití APRF v ordinaci zubního lékaře. Odborný program také doplnily přednášky pana doktora Artema Kharchenka, který se s námi podělil o své zkušenosti se sanací kavit druhé třídy a těžkými začátky zubního lékaře po škole. Zakončením tohoto bloku byla přednáška pana profesora Tonara, který otevřel témata vědeckého poznání a čerpání informací z odborných studií. 


V průběhu dne nechyběla ani výborná káva, zákusky a jiné občerstvení.


Sobotní večer završil světový pohár v PubQuizu, kde jsme mohli prokázat nejen své znalosti z oboru stomatologie, ale i kulturní a geografické. Vítězný tým získal kromě blyštivých medailí také hřejivý pocit z výhry, věčnou slávu a obdiv soupeřů. 


Kdo nebyl po sobotním nabitém programu příliš vyčerpán, měl možnost zúčastnit se výletu podzimní krajinou po okolí Kokotských rybníků, kterým jsme celý víkend zakončili. 


Děkujeme všem účastníkům, kteří pomohli na akci vytvořit příjemnou a přátelskou atmosféru, všem přednášejícím za jejich čas a úsilí, a zejména organizátorům Vaškovi Kheilovi a Martinu Nedbalovi za jejich iniciativu a skvěle odvedenou práci. Uznání patří taky Štěpánu Burešovi a Honzovi Kličkovi za perfektní přípravu a organizaci večerního PubQuizu, který byl třešničkou na dortu celé akce. 



14.11.2023, Kateřina Medřická, studentka ZL, 3. ročník

143 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page