top of page
Obrázek autoraKateřina Medřická

Ve zdravé ČR zdravý zub 2024

Ve středu 10. dubna 2024 proběhl další ročník již tradičně konané akce s názvem Ve zdravé ČR zdravý zub. Jedná se o jednodenní osvětovou činnost, při které mají studenti možnost předávat veřejnosti informace o správné hygieně dutiny ústní a pomáhají zájemcům osvojit si techniky efektivního čištění zubů.


Jako každý rok proběhla akce současně ve všech fakultních městech, stánky tedy letos stály konkrétně v Praze na Palackého náměstí, na Náměstí Republiky v Plzni, Moravském náměstí v Brně, v Hradci Králové na Masarykově náměstí a v Olomouci před Galerií Šantovka.


Nadšení studenti všech ročníků se v tento den ve svých fakultních měst sešli v bílých pláštích či halenách, vybaveni velkými zubními kartáčky, modely čelistí a dalšími demonstračními pomůckami, připraveni podělit se o svoje znalosti o správném čistění zubů s každým, kdo měl čas a chuť poslouchat. Kolemjdoucí měli také možnost aktivně se zapojit a ukázat nám pomocí kartáčku značky CURAPROX, jakou čistící techniku doma používají. Za odměnu si poté svůj nový kartáček odnesli domů, obohaceni znalostmi a motivací, jak zlepšit nedostatky v péči o svůj chrup a zabránit tak vzniku zubního kazu. Zájemci měli také možnost vyzkoušet si u našich stánků práci s mezizubními kartáčky a ochutnat různé ústní vody značky LISTERINE.



Za jediný den se nám povedlo napříč všemi fakultními městy oslovit nemalou část veřejnosti, a to od dětiček předškolního věku, přes školáky a studenty, dospělé, až po seniory.


Moc děkujeme fakultám i městům za podporu při organizaci akce, výše zmíněným sponzorům za jimi poskytnuté produkty, a v neposlední řadě také všem zúčastněným studentům za jejich ochotu pomáhat s organizací akce a s úsměvem šířit mezi veřejnost povědomí o správné péči o dutinu ústní.

28 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page